Home arrow Regulamente arrow Regulamentul de desfasurare a Campionatului National de Perechi, Editia 2006-2007, faza pe cluburi
Home
Noutati
F.R. Bridge
Cluburi
Arbitraj
Etica si disciplina
Regulamente
Calendar intern
Calendar extern
Rezultate competitii
Trofeul national
Cauta pe site
Juniori
Pregatire si performanta
Links
Contact
Galerie foto
Proiecte
Arhiva competitii
Competitii si Evidenta
Utilizator

Parola

Tine minte
Ati uitat parola?


Regulamentul de desfasurare a Campionatului National de Perechi, Editia 2006-2007, faza pe cluburi PDF Listare E-mail


CAP. 1 DATE GENERALE

1. Campionatul national de perechi - editia 2006 - 2007 se va desfasura in trei faze:
a. faza pe cluburi - in perioada 01-27.04.2007
b. faza semifinala - in perioada 05 - 06.05.2007
c. faza finala - in perioada 19 - 20.05.2007

2. Taxa de participare pentru faza pe cluburi este:
- 13,50 lei / persoana pentru jucatorii legitimati si cu viza de joc platita la zi;
- 27,00 lei / persoana, pentru jucatorii nelegitimati sau fara viza achitata.

3. Din taxele fazei pe cluburi, o cota de 20% se remite federatiei ca taxa de omologare, suma respective urmand a constitui o parte din fondul de premiere.

4. Restul de 80% din incasari revine cluburilor norganizatoare si va fi folosit exclusiv ca sprijin financiar in vederea participarii la faza finala pentru jucatorii calificati.

5. Pentru fiecare axa anuntata de catre club ca fiind calificata si care nu se prezinta la faza semifinala, clubul respectiv va suporta o penalizare de 42,50 lei, virata in contul federatiei pana la data de 10.06.2007.

6. In eventualitatea neachitarii penalizarii pana la data mentionata, toti membrii clubului respectiv pierd dreptul de participare la toate competitiile nationale pe timp de un an calendaristic incepand cu aceasta data.

7. De la prevederile Cap. 1, art. 5 si 6 sunt exceptate cazurile de forta majora:
- probleme de serviciu
- cazuri de boala
- probleme familiale deosebite,
situatii in care cluburile trebuie sa prezinte pana la data de 30.04.2007 dovezi oficiale care sa ateste existenta indubitabila a cazurilor de forta majora (adeverinte de serviciu, certificate medicale, certificate de deces etc.)


CAP. 2 SISTEM DE DESFASURARE

1. Pentru faza semifinala, cluburile care nu pot organiza concursuri de calificare in cadrul fazei pe cluburi vor beneficia de un loc din oficiu.

2. In cazul in care vor exista mai de la doua pana la cinci astfel de solicitari incadrul fiecarui club, dreptul de participare in semifinale revine axei cu indicele valoric cel mai mare.

3. Cluburile care nu pot organiza concursuri de calificare in cadrul fazei pe cluburi, din motive organizatorice sau datorita numarului insuficient de potentiali participanti (mai putin de sase axe), au obligatia de a anunta pana pe data de 10.04.2007 eventuala imposibilitate de desfasurare a acestei faze.

4. Odata cu declinarea organizarii, cluburile in cauza vor mentiona daca au asigurat participarea membrilor lor la concursul de calificare organizat de un alt club.

5. In eventualitatea in care doua sau mai multe cluburi participa la prima faza in cadrul unui concurs comun, vor fi intocmite clasamente separate pe cluburi in urmatoarele conditii:
a. vor beneficia de clasamente separate cluburile care prezinta un numar minim de patru axe;
b. in eventualitatea in care exista unul sau mai multe cluburi cu un numar de axe mai mare sau egal cu patru si unul sau mai multe cluburi cu un numar mai mic de patru axe, repartizarea acestora din urma se va face automat in clasamentul cu cel mai ridicat indice valoric.

6. Axele calificate de la alte cluburi decat clubul organizator, care nu beneficiaza de clasamente separate, vor beneficia, pentru faza finala, din partea clubului organizator al fazei pe cluburi, de aceleasi drepturi financiare ca si axele calificate ale clubului gazda.

7. Axele compuse din jucatori de la cluburi diferite, vor reprezenta un singur club, prin intelegere intre cluburile de care apartin cei doi jucatori.

8. Jucatorii nelegitimati se pot inscrie numai prin intermediul unui club, revenindu-le in cazul calificarii, aceleasi drepturi financiare ca ale membrilor clubului respectiv.

9. Cluburile organizatoare au obligatia de a trimite pana la data de 27.04.2007, clasamentele complete continand numele complet al jucatorilor si apartenenta la cluburi a fiecarui jucator.

10. Nerespectarea termenului prevazut la Cap. 2, art. 9 duce la anularea concursului si neomologarea rezultatelor.

11. Participarea oricarei axe apartinand unui club este deschisa la concursurile de calificare organizat de oricare alt club, cu acceptul clubului organizator, in conditiile prevazute de prezentul regulament.

12. Pentru faza finala, din fiecare clasament intocmit pentru unul sau mai multe cluburi, numarul de axe calificate va fi urmatorul:
a. 40% din axele participante pentru cluburile din categoria
b. 35% din axele participante pentru cluburile din categoria
c. 30% din axele participante pentru cluburile din categoria
d. 25% din axele participante pentru cluburile din categoria

13. La numarul de axe cu drept de calificare in conditiile de la Cap. 2, art.12, in functie de coeficientul valoric al concursului, se vor adauga la numarul de axe calificate:
- 1 axa pentru concursurile cu indicele valoric mediu cuprins intre 30,01 - 40,00;
- 2 axe pentru concursurile cu indicele valoric mediu cuprins intre 40,01 - 50,00;
- 3 axe pentru concursurile cu indicele valoric mediu mai mare de 50,01;

14. Daca numarul de axe incluse intr-un clasament este:
a. multiplu de patru plus unu, aproximarea numarului de axe calificate se face prin lipsa;
b. multiplu de patru minus unu, aproximarea numarului de axe calificate se face prin adios;
c. multiplu de patru plus doi, aproximarea numarului de axe calificate ramane la latitudinea clubului organizator sau a clubului de care apartin axele din clasamentul respectiv, cu conditia anuntarii acestui numar odata cu inceperea concursului de calificare.

15.Sunt calificati din oficiu pentru faza finala:
a. toti jucatorii clasificati in Trofeul national in seria I, cu conditia de a juca in aceasta faza cu un partener avand aceeasi categorie valorica.
b. toti jucatorii clasificati in Trofeul national in seria NATIONALA, cu conditia de a juca in aceasta faza cu un partener avand aceeasi categorie valorica sau clasificat in seria I.
c. primele trei axe clasate in CN de perechi editia 2005 - 2006, cu conditia de a juca in aceeasi componenta;
d. axele campioane nationale de perechi intre anii 2003 - 2005, cu conditia de a juca in aceeasi componenta;

16.Stadiul de acces in cadrul fazei finale al axelor mentionate la Cap. 2, art. 15 va fi stabilit printr-un regulament separat.

17. Sistemul de desfasurare (cu circulatie in sistem Mitchell, Howell etc.) ramane la latitudinea clubului organizator si va fi stabilit in functie de numarul de perechi inscrise.

18. Numarul de sesiuni, precum si numarul de done / sesiune sunt la latitudinea clubului organizator.

19. La intocmirea clasamentului final, in caz de egalitate, criteriile de departajare vor fi urmatoarele:
a. numar de topuri castigate;
b. numar de topuri cedate;
c. rezultat direct.

20. Pentru fiecare dona nejucata ca urmare a intarzierii unui jucator sau unei axe cu mai mult de 4 minute, perechea prezenta va primi pe dona respective 60%, iar perechea absenta 40%.


CAP. 3 DISPOZITII FINALE

1. Au drept de organizare a fazei pe cluburi a CN perechi numai cluburile care au obtinut, pana la data desfasurarii concursului de calificare, Certificatul de identitate sportiva si sunt afiliate la federatie.

2. Jucatorii care apartin cluburilor care nu au obtinut Certificatul de identitate sportiva, pot opta pentru participarea la concursurile de calificare organizate de cluburi care indeplinesc conditiile legale, iar in caza de calificare la faza finala, vor reprezenta acel club reorganizat legal, cu care a convenit acest lucru pe baza acceptului reciproc scris.

3. Nu se admit inlocuiri de jucatori in cadrul axelor pe parcursul desfasurarii concursului.

4. Daca unul din componentii axei nu se poate prezenta la una dintre sesiuni, axa respectiva va fi declarata in situatie de forfait.

5. Cluburile au obligatia de comunica tuturor membrilor prevederile prezentului regulament.

6. Sistemele permise la aceasta competitie trebuie sa fie in conformitate cu prevederile Politicii de sisteme a F.R. de Bridge.
< Precedent   Urmator >
Calendar competitional
Decembrie 2020
L M M J V S D
301 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3

Ultimele evenimente
05-12-2020
Festival Online Brasov
05-12-2020
Concurs Online Alba Iulia
06-12-2020
Concurs Online Constanta
07-12-2020
Concurs Online Brasov
07-12-2020
C.N. Online de echipe Divizia B EdiĊ£ia I 2020-2021

Advertisement

© 2006 Federatia Romana de Bridge